Prvý deň EP v Jasnej Slovenkám nevyšiel, priznali si chyby

07.02.2012 Liptovský Mikuláš

Jasná 7. februára (TASR) - Prvý deň súťaží na podujatí Európskeho pohára alpských lyžiarok v Jasnej domácim pretekárkam príliš nevyšiel. V super-G, ktorý bol náhradou za zrušenú súťaž v rakúskom Ausservilgrattene, skončila najlepšie na 49. priečke Barbara Kantorová so stratou 3,59 s na víťaznú Francúzku Romane Miradoliovú. Kristína Saalová figuruje na 53. priečke (+4,15), ďalších 42 stotín na 55. mieste stratila Jana Gantnerová. Nedávna premiérová mládežnícka olympijská víťazka v slalome Petra Vlhová obsadila 56. miesto (+4,61).

\"Ja sa snažím zlepšovať aj v kĺzavých disciplínach, ale žiaľ máme malé možnosti na ich tréning. To sa prejavilo aj na trati, kde som urobila niekoľko chýb, kým som si zvykla, ale dúfam, že zajtra to bude lepšie,\" povedala pre TASR Saalová.

V stredu je na programe riadne plánovaný superobrovský slalom a následne aj slalomové kolo do superkombinácie. Tá sa v utorok rozbehla prvou polovicou, teda super-G, ktorý nasledoval po rannej špeciálnej súťaži v najmladšej alpskej disciplíne. Top pozície si vypracovali rakúske pretekárky na čele s Corneliou Hütterovou, s nimi držala krok Talianka Sofia Goggiová. Zo slovenských reprezentantiek sa najlepšie vodilo Jane Gantnerovej, ktorá do slalomu pôjde zo 49. miesta so stratou 3,64 na vedúcu zjazdárku.

\"Bol to naozaj zvláštny pocit absolvovať v jeden deň dva superobrovské slalomy. O to viac, že som v tejto disciplíne štyri roky nesúťažila a vlastne ani netrénovala a preto tam boli určité zaváhania. Pred zranením bol super-G mojou silnou disciplínou, ale potom sa rodičia začali o mňa báť. Uvidíme, ako sa mi bude vodiť v zajtrajšej súťaži a najmä verím, že v slalome si vylepším celkové umiestnenie v superkombinácii,\" povedala pre TASR Gantnerová.

Výsledky super-G:

1. Romane Miradoliová (Fr.) 1:32,15, 2. Ilka Stuhečová (Slovin.) +0,10, 3. Jasmine Fluryová (Švajč.) +0,19, ... 49. Barbara Kantorová (SR) +3,59, 53. Kristína Saalová (SR) +4,15, 55. Jana Gantnerová (SR) +4,57, 57. Petra Vlhová (SR) +4,61, 58. Barbora Lukáčová (SR) +6,17
 

Vyberte región